September 2021, de zomer voorbij

De zomer voorbij

Na de vorige blog “Update maart 2021” zijn 3 nieuwe vaten gevuld. Het Oloroso- en het Amontillado vat eind april en de Pedro Ximénez vat eind mei 2021. Nu geduldig minimaal 3 jaar wachten. Dan kunnen we de invloed van de 3 verschillende vaten op de whisky zien, ruiken en proeven.

Eind maart is er in de distilleerderij een Gin workshop georganiseerd met 2 gasten. Met een kok en een sommelier van het Zwolse restaurant Bokkers te Buiten hebben we een aantal gins geproefd. Na uitleg over de hoeveelheden en verhoudingen van de aromaten konden we beginnen. De deelnemers hebben zelf de aromaten uitgezocht die ze wilden gebruiken in de door hun te maken gin. Na het afwegen van de aromaten konden ze deze zelf in een kleine ketel distilleren. Het resultaat mocht er zijn. Het mooie was dat een aantal weken later een kleine Private Label opdracht verstrekt werd om die gin voor het restaurant te maken.

Er is een samenwerking gestart met Ensemble-Gastro en Bar te Zwolle. Met de eigenaren Carlos en Yannick is Distilleerderij de Blauwvinger gestart met het ontwikkelen van een nieuwe gin.

Een mooie Private Label opdracht uitgevoerd voor de likeur “Tante Nellie” van het Zwolse restaurant Mijnheer Jan. Een heerlijk frisse sinaasappellikeur.

Tenslotte is er een nieuwe distilleerketel besteld. We hadden een distilleerketel voor één jaar te leen van distilleerderij Horstman uit Losser. Deze ketel gaat weer terug naar de eigenaar. De nieuwe ketel is van hetzelfde, Tsjechische, fabricaat. De ketel is wel groter en heeft een andere “helm” op de ketel. Zodra de ketel binnen is zal ik foto’s plaatsen op FB en Insta.

2 gedachten over “September 2021, de zomer voorbij”

    1. Verhaal tussen de Kampenaren en de Zwollenaren. De Zwollenaren hadden klokken verkocht aan Kampen en die Kampenaren waren niet zo snel met betalen. Omdat Zwolle bleef vragen om de betaling heeft Kampen uiteindelijk betaald met allemaal kleingeld, koperen muntjes. De Zwollenaren hebben hun vingers blauw geteld om te kijken of het bedrag klopte. Van kopergeld krijg je blauwe vingers. Blauwvingers is lang een soort scheldnaam geweest voor Zwollenaren. Tegenwoordig voor de Zwollenaren een soort geuzennaam geworden.
      Zie ook https://indebuurt.nl/zwolle/genieten-van/mysteries/zwolse-mysteries-waar-komt-de-term-blauwvinger-vandaan~1516/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *