Start 2021

Op de laatste dag van 2020 is het 2e vat gevuld met white spirit op 63% ABV. Distilleerderij de Blauwvinger heeft nu 2 Bourbon vaten gevuld. Deze vaten zijn 1x door Jim Beam gebruikt en door een Spaanse Tonelaria (kuiperij) van 210 liter verkleind naar 128 liter. Tijdens het rijpingsproces van whisky in de eikenhouten …

Start 2021 Lees verder »

Stentor interview

Vorige week een interview gehad met een journalist van de Stentor editie Zwolle. Zaterdag 26 september stond het artikel in de Stentor. Zie https://www.destentor.nl/zwolle/richard-rijnja-wil-professioneel-stoken-en-komt-met-zwolse-whisky-bravoure~a69c81ae/ (de link moet je helaas kopiëren en in je browser plakken. Ik kan hier geen werkende link plaatsen). Ik ben erg blij met dit stuk en de bekendheid en reacties die …

Stentor interview Lees verder »

Vergunningen rond, officieel distilleerderij

De gesprekken met de douane zijn succesvol afgerond. De vergunning is binnen en de distilleerderij is van start gegaan. Op 27 augustus is de eerste vergisting opgestart en de eerste distillatie heeft op 1 september 2020 plaatsgevonden. Het voelt fantastisch om nu echt aan het werk te gaan. Distilleren voor het eerste vat Zwolse Bravoure, …

Vergunningen rond, officieel distilleerderij Lees verder »

YES

Het is even stil geweest op de blog maar beslist niet met Distilleerderij de Blauwvinger. Er is een bedrijfsruimte gehuurd die nu met man en macht opgeknapt wordt. Vloer, wanden zijn geschilderd, nieuwe LED-lampen, palletstelling is geplaatst. Tafel en stoelen geregeld etc., etc. Bij de douane is de AGP-vergunning aangevraagd. Met deze vergunning mag je …

YES Lees verder »

Bijna

Ondanks de intelligente lockdown een aantal stappen gezet. Gesprekken met horecaondernemers verlopen moeizaam. Zijn erg druk met te bedenken hoe ze hun onderneming weer kunnen opstarten. Toch enkele interessante tips gehad en de uitnodiging om nog eens te komen praten. Goed nieuws: de vergunningverlener van de gemeente Zwolle heeft vastgesteld dat er geen vergunning- of …

Bijna Lees verder »

Maand verder

Er is veel gebeurd ondertussen. En dan bedoel ik niet alleen het Covid-19 virus en de ingrijpende gevolgen daarvan. Is het slim om nu een nieuwe distilleerderij op te gaan starten? Hoe lang blijft Nederland in “slimme” lockdown? Wanneer gaat de horeca weer open en gaat het toerisme weer een beetje lopen? Etcetera, etcetera. Qua …

Maand verder Lees verder »

Volgende stap

Weer ietsje verder. Zakelijke bankrekening geopend. Nieuwe logo is ± af. Komende dinsdag 25 februari bezoek van beoogde bedrijfslocatie met aannemer. Eerste vraag gehad naar aanleiding van website. Studenten van Hogeschool Windesheim wilden e.e.a. weten over de mogelijkheden van Private Label. Helaas voorbij moeten laten gaan omdat we nog niet in productie zijn maar wel …

Volgende stap Lees verder »