Update maart 2021

Het is voor Distilleerderij de Blauwvinger bijna het einde van het whisky-stook-seizoen. De twee vaten die vorig jaar gevuld zijn, waren Bourbon-vaten. Begin april 2021 worden er 2 of misschien 3 nieuwe vaten gevuld. Die vaten zijn besteld in Spanje en het gaat om 128 liter vaten, één PX-vat, één Oloroso-vat en een Amontillado-vat. Als het zover is zal ik een paar foto’s of filmpjes plaatsen op de Facebookpagina en Instagram van de Blauwvinger. De productie van whisky zal rond oktober 2021 weer opgepakt gaan worden.

De komende tijd zal de aandacht gaan naar de productie van gin, jenever en likeuren voor de zomerperiode. Een grote uitdaging wordt het uitwerken en testen van enkele recepten van de Zwolse “Likeurstokerij Doijer&van Deventer”. De recepten komen uit een handgeschreven receptenboek uit 1814. Het ontrafelen van de recepten, de gebruikte maten en volumes en de ingrediënten wordt nog een uitdaging. In 1814 was het metrisch stelsel nog niet ingevoerd, er werd gewerkt met kannen en ‘maten’. Hoe groot die waren in het metrisch stelsel werd er niet bij vermeld.

Als de Covid-maatregelen het toelaten wordt het weer mogelijk om whiskyproeverijen te organiseren. Daar kijken we naar uit! Bezoeken aan slijters en horeca worden uitgebreid. Die bezoeken hebben de afgelopen weken al een paar leuke en onverwachte resultaten gehad. Zo gaan we met eigenaar en met de kok van een restaurant in Zwolle een nieuwe gin proberen te ontwikkelen.

De Blauwvinger laat graag een goede in- en afdruk achter.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *