Update november 2021

In september zijn we geïnterviewd door Wiecher Favier voor het blad Whisky Passion. Het interview met foto’s staat in de Whisky Passion van oktober 2021. De 1e pagina van het artikel vind je hier

Onze distilleerderij is begonnen met de ontwikkeling van een nieuwe jonge jenever-met-smaak. De meeste jonge jenevers die nu in de slijterij liggen, hebben weinig tot geen smaak. De jenever waar we nu mee bezig zijn wordt op de kruiden gedistilleerd en de smaken van jeneverbes en de overige aromaten zijn in ieder geval duidelijk te herkennen.

Door de Covid-maatregelen heeft Distilleerderij de Blauwvinger in 2020 geen openingsfeestje kunnen organiseren. Op 30 oktober 2021 hebben we kleinschalig het 1-jarig bestaan gevierd. Aanwezig waren familie en vrienden die op diverse manieren ondersteunend zijn geweest en daarmee van zeer grote waarde in ons eerste jaar.

Na de grote Covid-19 stilte hebben de 1e whiskyproeverijen weer plaatsgevonden ín de distilleerderij. Heerlijk om geïnteresseerde mensen in de distilleerderij te kunnen ontvangen. Indien mogelijk is de distilleerderij in bedrijf en krijgen de deelnemers de uitleg van het hele proces, terwijl er gedistilleerd wordt.

De whiskyproductie is in oktober 2021 weer gestart. In december worden twee Bourbonvaten van 128 liter gevuld met “white spirit” van geturfde mout. Zeer benieuwd hoe deze zich in de komende jaren ontwikkelt.

De eerste Zwolse whisky, Bravoure Single Malt, is op 19 november 2020 op vat gegaan en ligt op 19 november 2021 precies 1 jaar op vat. Op deze datum krijgen de deelnemers aan de voorinschrijving de gelegenheid om voor de 1e keer te kijken, ruiken en proeven van de Bravoure-in-ontwikkeling.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *