Nog net januari 2023 BLOG

De 2e tasting van de 1e Zwolse whisky, de Bravoure Single Malt, heeft plaatsgevonden op vrijdag 18 november 2022. De opkomst was goed en de nu 2 jaar oude newmake werd goed beoordeeld. Duidelijk Bourbon, steviger als bij de 1e tasting, hout, vanille. Eind november van dit jaar is het de 1e echt Zwolse Single Malt Whisky.

Op 12 januari is er een Woodford Reserve 200 liter vat gevuld. De Woodford Reserve is een mooie Amerikaanse Bourbon whisky, we hopen dat het vat straks ook een mooie Bravoure gaat opleveren.

Op 13 januari is er een lightly peated Ardmore 128 liter vat gevuld.

Voor het eerst hebben we zelf op een whiskyfestival gestaan. Het bier-whiskyfestival op 21 januari in Paviljoen schoonhoven in Hollandscheveld bij Hoogeveen. Het kleine festival dat voor de 1e keer georganiseerd werd trok zo’n 200 bezoekers. De honinglikeur Zwols Goud en de Orancello werden zowel door mannen als vrouwen zeer goed ontvangen. We zijn ook erg blij met de goede reacties op de twee newmakes. Een newmake had 1 jaar op een Pedro Ximenez gelegen, de andere 1 jaar op een Oloroso vat.

In februari wordt gestart met het distilleren van een stevig geturfde whisky.

In de vorige blog vermeldde ik dat de samenwerking met de Dutch Whiskyteers was beëindigd. Na een goed gesprek begin januari hebben we besloten de samenwerking te herstellen. Op diverse whiskyfestivals kunt u bij hen producten van Distilleerderij de Blauwvinger proeven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *