30 Augustus 2023 We zijn er bijna

Op blog-gebied is het even stil geweest maar niet in de distilleerderij. Vóór de zomer 2023 zijn er nog 4 vaten gevuld. Een Heaven Hill Bourbon vat, twee Ardmore vaten en een Amontillado vat. In oktober wordt het distilleren van whisky weer gestart. Een regelmatig terugkerende vraag is waarom er in Distilleerderij de Blauwvinger ook niet ’s zomers wordt gedistilleerd. Heel simpel omdat het dan te warm is en wij niet in staat zijn om de vergistende wort te koelen. Het vergistingsproces produceert namelijk behoorlijk wat warmte en als de vergistende wort te warm wordt, gaan de gistcellen dood en stopt de vergisting.

Voor het eerst zijn we aanwezig geweest op het whiskyweekend Twente in Almelo. Op 17&18 maart stond Distilleerderij de Blauwvinger met newmake en de één jaar op vat gelagerde newmake (PX en Oloroso) in de stand van de Whiskyteers. Ik ben heel actief geweest om bezoekers kennis te laten maken met de whisky’s van Nederlandse komaf. De reacties op onze producten waren overwegend zeer positief. Opvallend was dat veel bezoekers nog nooit newmake hadden gezien of geproefd.

“We zijn er bijna“ slaat op de datum dat de eerste Zwolse whisky, Bravoure Single Malt, een feit is. De newmake is op een 125 liter Bourbon vat gelegd op 19-11-2020 en is dus op 20-11-2023 WHISKY. Er is een mooie fles uitgezocht en nu wordt er gewerkt aan de vormgeving van de verpakking en het ontwerpen van het etiket. De verwachting is dat in de eerste helft van december de eigenaren van de certificaten hun fles in de distilleerderij kunnen komen ophalen. Er zijn nog certificaten verkrijgbaar. Zie hier .

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *