Whisky proeverijen

Op zoek naar een leuke en aparte activiteit in Zwolle? Een teamuitje, vrijgezellenfeest, bedrijfsfeest, activiteit van de personeelsvereniging, clubavond, of iets leuks met de familie?

Verras met iets origineels: een whiskyproeverij in distilleerderij de Blauwvinger, de enige distilleerderij in Zwolle en omgeving! Met een beetje geluk is de distilleerderij in bedrijf tijdens de proeverij. In een ontspannen sfeer proeven en ontdekken.
Tijdens het proeven wordt uitgebreide uitleg gegeven van het hele proces van whisky maken. Van de graankorrel tot uiteindelijk het bottelen van de flessen. Als de proeverij in de distilleerderij plaatsvindt, kunnen alle stappen uitgelegd worden met de aanwezige apparatuur.
De balans van de gekozen whisky’s in de proeverij is belangrijk. Er zijn namelijk veel soorten! De whisky’s verschillen in grondstof, productieproces, type vat en leeftijd. Ook wáár een whisky gemaakt en gerijpt wordt heeft invloed op de smaak.

Bij alle onderstaande proeverijen worden 6 whisky’s geproefd en er worden lekkere bijpassende hapjes geserveerd. Het is mogelijk om in overleg onderdelen aan te passen. Sterker nog, in overleg kunt u uw eigen proeverij samenstellen.
Er is keuze uit de volgende proeverijen:
• Kennismaken met whisky?
• Schotse vasteland
• Schotse eilanden
• Wereld whisky’s
• Vrouwen onder elkaar

Kennismaken met whisky

De introductieproeverij is voor iedereen toegankelijk. Is whisky iets onbekends voor je? Kom kennismaken. De drempel is laag, dus laat je verleiden. De uitgekozen whisky’s beginnen zacht en toegankelijk maar aan het eind wordt ook een steviger exemplaar geproefd. Je krijgt uitleg over de geschiedenis van het maken van whisky en over de verschillende soorten.

Schotse vasteland

Een selectie van whisky’s van 6 distilleerderijen op het Schotse vasteland. De Highlands en de Lowlands. De Lowlands worden ook wel de gerstschuur van Schotland genoemd, er wordt veel gerst verbouwd, de belangrijkste grondstof voor brood, bier en whisky.
De Highlands omvatten het hele centrale en noordelijke deel van Schotland. De Speyside, waar veel van de beroemdste distilleerderijen staan, is onderdeel van de Highlands.

De Schotse Eilanden

Een selectie van whisky’s van Schotse Eilanden. Bijvoorbeeld Orkney Islands, Isle of Skye, Isle of Mull, Isle of Arran, Campbeltown, Jura en Islay.
In deze whiskyproeverij krijgt u whisky’s met een typisch eilandkarakter, van maritieme tot rokerige whisky’s. Deze proeverij is zeer geschikt voor liefhebbers van stevige karakters in whisky of voor beginnende whisky drinkers die dit graag willen ontdekken.

Wereld whisky’s

De tijden dat whisky geproduceerd werd in Schotland, Ierland, Amerika en Canada is al lang voorbij. In bijna alle, niet streng islamitische, landen is tegenwoordig wel een distilleerderij te vinden. Een selectie van 6 whisky’s van verschillende uithoeken van de wereld. In deze whiskyproeverij kunt u whisky’s proeven uit bijvoorbeeld Amerika, Canada, Japan, Taiwan, India, Ierland, Nederland, enzovoort. Deze proeverij is zeer geschikt om kennis te maken met “niet Schotse” Whisky’s.

Vrouwen onder elkaar

Whisky een mannendrank? Waarom? Hoezo?
Proef en drink het met vrouwen onder elkaar!
Onze proeverijen alleen met vrouwen bleken tot nu toe verrassend succesvol. Ook hier is het gelukt een goede selectie van whisky’s te maken. Het begint met een paar heel vriendelijke, zachte whisky’s en eindigt met een steviger expemplaar.
Geen alcohol drinken tijden de whiskyproeverij? Geen enkel probleem, ook met kijken en ruiken kun je veel leren en genieten.

Boekingsinformatie

Elke proeverij bestaat uit 6 whisky’s. Van elke whisky krijgt u een dram. Dit is een proefglas met een inhoud van ± 2 cl.
Minimale leeftijd voor deelname proeverij is 18 jaar.
De duur van een proeverij is ± 1,5 à 2,5 uur. Maximaal ± 12 personen mogelijk in de distilleerderij. De minimale groepsgrootte is vanaf 5 personen. Bij minder personen wordt geprobeerd kleine aanvragen te combineren tot een groepsgrootte van 6 of meer personen.

Kosten van de aangeboden proeverijen zijn € 35,00 per persoon.

Indien gewenst is er een cadeaubon beschikbaar. Kosten cadeaubon inclusief verzendkosten € 2,50.

De proeverij kan ook gehouden worden bij u thuis of op een andere gewenste locatie. Whisky voor een afscheidsborrel? Het kan allemaal, neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden! Kiest u voor locatie buiten Zwolle, dan wordt er een reisvergoeding berekend van € 0,25 per kilometer v.v.

De distilleerderij is gelegen aan de rand van Zwolle, nabij het distributiecentrum van AH. Klik hier voor de locatie op Google maps. Er is voldoende en gratis parkeergelegenheid voor de deur, denk aan de BOB.