Winter, verdere beperkingen maar ook goed nieuws

Na de vorige blog “Update november 2021” zijn er weer meer Covid-beperkingen van kracht geworden. Dat betekent dat de whiskyproeverijen en gin-workshops voorlopig weer niet gehouden kunnen worden.

Op 19 november 2021 lag de 1e echte Zwolse Single Malt Whisky exact 1 jaar op vat. Die avond zouden we de spirit rechtstreeks uit het vat bekijken, ruiken en proeven. Alle intekenaars voor de Bravoure Experience en de Special Edition waren uitgenodigd in de distilleerderij. Helaas is de bijeenkomst vanwege de Covid-maatregelen uitgesteld. Zodra het weer kan gaan we die proeverij alsnog organiseren.

We hebben afscheid genomen van “Trijntje”, de distilleerketel die we 1 jaar hebben kunnen lenen van distilleerderij Horstman uit Losser.

De nieuwe distilleerketel is gearriveerd en die hebben we “Erna“ gedoopt. De kennismaking met Erna is in volle gang. “Trijntje” was gasgestookt, “Erna” is volledig elektrisch. De kennismaking verloopt voorspoedig. De komende tijd maken we een aantal kleine aanpassingen in de distilleerderij om het werken met “Erna” makkelijker te maken.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *