Hard aan het werk

Het is even stil geweest op dit blog, maar niet in de distilleerderij. Met de relatief kleine distilleerketel heel druk geweest om voldoende white spirit te stoken om het eerste vat Zwolse Bravoure Single Malt te vullen. Bericht gehad uit Spanje dat de 2 bestelde Bourbon vaten waarschijnlijk in de week van 9 of 16 november op de distilleerderij afgeleverd worden. Deze vaten waren oorspronkelijk 210 liter en daarmee te groot voor deze kleine, ambachtelijke distilleerderij. De vaten zijn daarom verkleind naar 128 liter. Daarmee zijn ze ook een stuk handelbaarder dan 210 liter vaten.

Naast het maken van de white spirit is er een honinglikeur “Zwols Goud” gemaakt. De honing in deze likeur is afkomstig van twee Zwolse imkers. Ook de “Zwolse gin no 1” is klaar. Het doel is deze eind november bij enkele slijterijen in Zwolle in het schap te hebben liggen.

En verder? Het runnen van een distilleerderij brengt een boel andere werkzaamheden met zich mee. Allemaal zaken die je voor het eerst tegenkomt. Een uitgebreide accijnsboekhouding, financiële boekhouding, kiezen kopen van de flessen, laten ontwerpen van de etiketten, op gesprek bij slijters etc. etc. Sommige zijn leuk, andere minder.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *