Limoncello

Een verfrissende citroenlikeur oorspronkelijk uit Zuid-Italië die over de hele wereld geliefd is.

Gemaakt met biologische citroenen. Urenlang citroenen met de hand schillen en alle schillen gecontroleerd om het beste resultaat te krijgen.

Heerlijk om puur uit de vriezer te drinken, ook in een cocktail erg lekker. Voor cocktail recepten zie Limoncello Scroppino of Limoncello Tonica.

Deze Limoncello bevat geen toegevoegde conserveringsmiddelen en/of kleurstoffen en heeft hierom een beperkte houdbaarheid. In het donker in de vriezer of koelkast één jaar houdbaar, buiten de vriezer/koelkast een half jaar. Als de Limoncello een tijd stilgestaan heeft kan zich een randje vormen op het scheidingsvlak van vloeistof en lucht. Dit laagje bestaat uit kleur en smaakstoffen uit de citroenschillen en dit is normaal en niet schadelijk. De fles even goed schudden en that’s it.

LIMONCELLO TONICA

Zin in een andere tonic cocktail dan een Gin-Tonic? Probeer dan de Limoncello Tonica. Een verfrissende cocktail op basis van Limoncello en tonic die heel simpel te maken is. Deze cocktail maak je in het glas.

Ingrediënten:

  • 45 ml Limoncello (uit de vriezer)
  • 90 ml tonic (koelkast)
  • IJsblokjes in ruime hoeveelheid
  • Enkele basilicum blaadjes als garnering (of probeer munt of citroen als garnering)
  • Copa glas (ballonglas of groot wijnglas)

Zo maak je ‘m:

  • Vul het copa glas met ijs
  • Voeg de ijskoude Limoncello toe
  • Voeg de tonic toe
  • Voeg als laatste de basilicum blaadjes toe als garnering

Tip: om de smaken van de basilicum goed tot z’n recht te laten komen roer je deze even door het drankje voordat je een slok neemt!

LIMONCELLO SCROPPINO

Een klassieke cocktail is de Scroppino. Een hemelse combinatie uit het warme Italië. De Limoncello geeft de Scroppino een zachte maar zeer aanwezige nasmaak.

Ingrediënten:

  • 30 ml Limoncello (uit de vriezer, ijskoud)
  • 60 ml Prosecco (uit de koelkast)
  • Citroen sorbetijs (2 bollen)
  • Citroen (om de garnering van te maken)
  • Een blender om de cocktail mee te maken
  • Champagneglas (ook zo koud mogelijk, koelkast of vriezer)

Zo maak je ‘m:

  • Doe de twee bolletjes ijs in de blender
  • Voeg de prosecco en Limoncello toe
  • Blend totdat het goed gemixt is en schenk de Scroppino in een champagneglas uit
  • Garneer met een mooie citroenkrul