De Zwolse Bravoure Whiskey Experience

Bravoure, passie en vakmanschap

De 1e Single Malt Whisky van Distilleerderij de Blauwvinger krijgt de naam Zwolse Bravoure. De Zwolse Bravoure wordt de 1e whisky waarvan het hele proces van het schroten van de mout tot en met het bottelen plaatsvindt in Zwolle. Met recht echte Zwolse Whisky. Deze spirit mag begin 2024 echt whisky heten.

Zwolse Bravoure Experience

Om samen met echte liefhebbers de ontwikkeling van de smaak van Zwolse Bravoure whisky te beleven, hebben wij een prachtige Experience voor u. Gedurende het rijpingsproces ervaart u jaarlijks de ontwikkeling van white spirit tot heerlijke Zwolse whisky. Elk jaar ontvangt de deelnemer aan de Experience een uitnodiging voor een proeverij. We proeven dan de ontwikkeling van de Zwolse Bravoure whisky direct uit het vat!

Special Edition

Als de Zwolse Bravoure gebotteld is, zal zo’n 40 à 50 liter Zwolse Bravoure op een ander vat een extra lagering krijgen van 2 jaar. Dat wordt de Zwolse Bravoure Special Edition. Halverwege die 2 jaar zal er een proeverij zijn om de ontwikkeling van de Special Edition op het nieuwe vat te volgen. Na 2 jaar, de whisky is dan 5 jaar oud, zullen de flessen gebotteld worden.

Voor de echte liefhebber, een cadeautje voor jezelf of iemand anders!

Bravoure? Lef? Doe mee aan dit project en schrijf je in!

Whisky is een beleving. Een belevenis waaraan jij, of degene aan wie je de Experience cadeau geeft, meedoet  en waarmee je de ontwikkeling van de whisky op het vat meemaakt. Met deelname aan de Zwolse Bravoure ondersteun je de opstart van Distilleerderij de Blauwvinger, de enige Zwolse distilleerderij.

Elk jaar ontvangt de deelnemer aan de Experience een uitnodiging voor een proeverij. We proeven dan de ontwikkeling van de Zwolse Bravoure Single Malt direct van het vat. De proeverij wordt uiteraard begeleid met bijpassende hapjes.

 Programma Zwolse Bravoure Whisky Experience

November 2021

1e jaars steek uit het vat

November 2022

2e jaars steek uit het vat

November 2023

Bijzonder en feestelijk moment voor de Experience deelnemers. Zwolse Bravoure ligt 3 jaar op vat en iedere Experience deelnemer kan de eigen fles ophalen.

Deelname aan het project Zwolse Bravoure kan alleen via inschrijving. Dit eerste project is bedoeld voor whisky-liefhebbers die met hun deelname Distilleerderij de Blauwvinger willen ondersteunen in de opstartfase.

Prijzen voor inschrijving:

  • 1 fles Zwolse Bravoure Single Malt € 80,= (geen proeverijen)
  • Deelname aan de Zwolse Bravoure Experience € 125,=. Dit is inclusief een fles Zwolse Bravoure Single Malt en de jaarlijkse proef bijeenkomsten om de ontwikkeling van de whisky op het vat te volgen.
  • De Special Edition € 250,=. Dit is inclusief de Experience + een extra bijeenkomst in het 4e jaar en na het 5e jaar een fles van de dan 5 jaar oude Bravoure Special Edition.

Oplage Zwolse Bravoure Single Malt Whisky

Uit het Zwolse Bravoure vat zullen maximaal 100 genummerde 0,7 liter flessen gebotteld worden.

40 à 50 liter uit dit vat zal een 2e lagering krijgen op een klein vat. Dit wordt de Zwolse Bravoure Single Malt Whisky Special Edition. De Special Edition deelnemers kunnen meedenken over het type vat waarop deze finish plaats zal vinden.

Wat maakt de prijs van de Zwolse Bravoure?

De opzet van een whiskyproductie vergt een flinke voorfinanciering. Investeringen in installaties, gereedschappen, huur van een pand. Verder aanschaf grondstoffen, vaten, aanleg werkvoorraden, accijnzen, huisstijl, etiketten, flessen, verpakking. Veel kosten, arbeid en nieuwsgierigheid naar het resultaat. Al met al een spannende en leuke uitdaging!